Tjørnegårdsskolen


Foto af Tjørnegårdsskolen

Foto af Tjørnegårdsskolen

Tjørnegårdsskolen er en kommuneskole på grænsen til Vangede i Gentofte. Skolen har sit navn fra Tjørnegården – et teglværk, på hvis lerede jorde skolen blev opført i 1924. Skolen er beliggende i den oprindelige hovedbygning med senere tilbygninger på Brogårdsvej 64. Tjørnegårdsskolen har tre spor og 633 elever.

Generelt har vi på Tjørnegårdsskolen stor opmærksomhed på at få skabt flere og mere forskellige rum, hvor eleverne kan lære. Skolen kun har meget få lokaler, hvor eleverne fx kan arbejde i grupper, lave fremlæggelser, fordybe sig m.m. Vi har på skolen stort fokus på, at eleverne er skabende og kreative både analogt og digitalt, men vi har desværre ikke de bygningsmæssige forhold, der understøtter elevernes og personalets arbejde hermed. 

Vores natur og teknologilokale og udeområdet foran dette benyttes meget lidt til undervisning, på trods af, at det er et af skolens største lokaler med adgang til eget udeområde direkte fra lokalet. Det indbyder pt ikke til at arbejde med den teknologiske, skabende og kreative del af faget, hvilket vi godt kunne ønske os. Lokalet ligger parterre ved siden af billedkunstlokalet. En sammenhæng mellem de to fagligheder kunne muligvis være en del af løsningen?

Tjørnegårdsskolen har fået midler til at flytte vores Skolehave fra en anden matrikel til skolens matrikel. Vi har erfaring med, at skolehaven kun bliver benyttet sporadisk, når vejret ikke er solskin og 25 grader. Hvordan kan man indrette området omkring skolehaven, så den benyttes også i vejr, der ikke indbyder til skolehavearbejde? Dette vil vi også gerne blive klogere på?

På vores legeplads til de yngste, har vi et bålområde, der er overdækket. Området fungerer dog ikke efter hensigten, da kun meget få voksne og børn benytter det. Derfor ønsker vi at tænke nye tanker for dette område, så det kan blive et attraktivt sted, der benyttes flittigt i al slags vejr. 

Yderst i skolegården er et lille område, som vi gerne vil indrette eller udvikle, så børnene kan bruge det som udearbejdsrum til gruppearbejde. Området står nu tomt og ubrugt, da det ikke er et naturligt område for børnene at lege på. 


fotogalleri fra skolen med særligt fokus på de områder, der ønskes inddraget i projektet.

Fotos: © Jan Türck Kallesen